Comunicat nº3 dels Comitès Anarquistes en Defensa de la República Catalana

La Comissió de Relacions dels CADRC manifesta la seva solidaritat amb els detinguts i reprimits del dia d’avui a la demarcació gironina. Ens solidaritzem amb tots ells i amb els que des de primeres hores del matí han sortit al carrer a protestar. L’estat espanyol viu abocat vers una clara deriva cap el feixisme. Els volem fer saber que davant seu se les hauran de veure amb tot un poble que es vol decididament lliure.

Els fets d’avui assenyalen a més dues coses, una ja ben coneguda, l’alineació d’un poder judicial —mai depurat— amb les més pures essències del totalitarisme franquista amb una majoritària malaltissa endogàmia familiar en la majoria dels seus integrants, on el masclisme, l’autoritarisme, el catolicisme més reaccionari i la caspa més espanyolista es donen la ma amb la dreta més reaccionaria i castissa.

L’altra la progressiva autonomia de que van gaudint les forces i cossos de seguretat, en bona part també dels mossos, en les seves actuacions. Aquest va ser el somni humit volgut des de la transició, que cada cop es va fent més real. En el cas català això porta afegida un accentuada actitud de cossos colonials en les seves actuacions, la seva col·laboració en les accions d’ultradreta, el menyspreu per la llengua i cultura del país i la voluntat d’humiliar i d’imposar.

Cal assenyalar un fet molt significatiu l’actuació policial d’avui buscava també desafiar el discurs de Pedro Sánchez al Parlament Europeu i mostrar obertament com les seves paraules eren escarnides per l’actuació sense control de cap tipus de les FOP, mostrant així el veritable rostre antidemocràtic i repressor de l’estat.

Avui Girona és una ciutat en estat de setge. Amb un gran desplegament policial, sota el soroll dels helicòpters la provocació pressiona, però troba també la resposta popular, que te com epicentre la plaça del primer d’octubre —sàviament anomenada així— enlloc de la seva constitució de fireta.

Davant l’Estat neofeixista, trobareu un poble combatiu en defensa de la llibertat i de la República Catalana!

No passareu!

Aquest vespre tots a protestar a les places i carrers de tot el Principat!

Comissió de Relacions.

CADRC

http://anarquistesperlarepublica.cat/

Girona, 16 de gener de 2019

Deixa un comentari